/ Allmänt /

Glöm inte att boosta dig själv då och då


 
Jag undrar hur många människor som just nu sitter och behöver att någon sticker en nål i deras bubbla av bristande självkänsla. Hur många det är som sitter där och glömmer bort sig själva och sitt värde. Jag skrev några rader till Er och mig själv; 
 
Du tror du behöver ändra på dig själv. För att få andras acceptans. Du städar ditt hem och putsar varje hörn inför ett besök. Du slänger dina osorterade papper, hela tvättberget och din ångest långt in i garderoben och stänger. För att det är vad du tror att andra förväntar sig och tror om dig. För att du vill visa att det är fint och prydligt du har det. Du tror du behöver köpa den där tröjan, de där skorna och den där jackan för att duga i andras ögon när du beger dig ner på stan för en fika. Du funderar ofta hur du borde vara för att passa in. För att det spelar roll.
 
 Du tror du behöver ändra på dig själv. För att få andras acceptans.
 
Kom ihåg. Du behöver aldrig ändra på dig själv för någon annan. Du behöver din egen acceptans. Du behöver sluta skämmas för ditt inre kaos, och hur det hela tiden envisas med att avspegla sig på utsidan. Du behöver duga inför dina egna ögon, och inse att det är precis vad du redan gör. Du duger som fan bara genom att vara DU. Skit i den där "någon annan". För det spelar ingen roll. Det viktiga är vad du tänker om dig.
 
Var snäll mot dig själv, påminn dig då och då om din egen vilja, dina egna behov och eget värde. Och påminn dig då och då om hur bra du är. Om du inte orkar göra det själv just nu, så gör jag det; Du är grym!
 
Så är det.
 
 
adhd / boosting / social fobi / värdefull